Film de cinematecă – Primăvara bobocilor – 21 martie 2024, ora 18:00

Filmul Primăvara bobocilor din 1985 are aceeași echipă mică, dar verificată — sce­naristul Petre Sălcudeanu și regizorul Mircea Moldovan — care ne-a dat două anotimpuri ale bobocilor, toamna și iarna, s-a gândit să ne mai descrețească o dată frunțile cu peri­pețiile cuplului Varvara — Toderaș, care toc­mai și-au făcut băiatul agronom și… uite-așa au ajuns cu „bobocii” în primăvară.

Scenaristul Petre Sălcudeanu a construit o nouă poveste — hazlie, firește în jurul cuplului devenit ce­lebru Varvara și Todiraș (Draga Olteanu-Matei și Marin Moraru), cuplu pe care regizorul Mircea Moldovan l-a încredințat, de astă dată, actori­lor Tamara Buciuceanu-Botez și Dem Rădulescu, probabil în ideea primenirii hazului…

O nouă poveste însemna personaje și situații noi, personajele noi cu ti­pologii noi, susținute prin diferite feluri de exprimări perso­nale. Personajele se cereau inter­pretate de actori dăruiți cu simțul umorului. Horațiu Mălăiele, Tora Vasilescu și Anda Onesa sunt doar câțiva dintre actorii, care, alături de mulți alții, vă oferă situații și stări de bine care se finalizează cu râsul în hohote.

Joi, 21 martie 2024, ora 18:00, Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia vă invită la acest film, care, vă va aminti de vremurile trecute dar în cel mai frumos mod posibil.

 

Comments are closed.