Concert festiv de Zilele Municipiului Focşani

Primăria şi Consiliul Local organizează Zilele Municipiului Focşani, în perioada 6-9 iulie 2017, manifestare care celebrează unirea, la 6 iulie 1862, a celor două administraţii, Focşanii Munteni cu Focşanii Moldoveni.  O sărbătoare a Focşanilor pentru focşăneni şi invitaţii lor.

Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” Focşani este şi el parte în program şi propune publicului, pentru joi, 6 iulie 2017, începând cu ora 19:30, Concertul Festiv susţinut de Orchestra de Cameră UNIREA, concert ce aduce pe scenă solişti focşăneni dar şi invocarea unui artist cu origini focşănene.

Astfel, tânărul pianist Matei Lăbunţ (13 ani) va interpreta Concertul nr. 23 pentru pian şi orchestră în La major. K.V.488 de Wolfgang Amadeus Mozart.

Alina Lăduncă Coban – o soprană cunoscută prin apariţiile sale în oraşul natal, va interpreta, acompaniată de Orchestra UNIREA, trei arii celebre din repertoriul muzical dramatic.

Finalul concertului este rezervat tot unui focşănean, membru fondator al Filarmonicii de Stat UNIREA, cunoscut în Israel (ţara de adopţie) ca dirijor, compozitor aranjor şi recunoscut ca o importantă figură în muzica israeliană: Aryeh Levanon, muzician care ne-a vizitat în 2016 şi care a dirijat Orchestra de Camera UNIREA în două concerte. Orchestra va interpreta din repertoriul acestuia Suita simfonică Freilechs.

 Conducerea muzicală aparţine lui Vincent Grűger.

 

Vă aşteptăm să aniversăm împreună, prin muzică, Ziua Municipiului Focşani – 6 iulie.

Intrarea este gratuită.

Comments are closed.