15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale și ziua de naștere a poetului național Mihai Eminescu – 15 ianuarie 2024, ora 10:30 (Ateneul Popular) și ora 19:00 (Teatrul Municipal)

În lumina soarelui cultural, Ziua Culturii ne adună pentru a celebra bogăția patrimoniului nostru artistic și literar.
Eminescu, genială natură, a creat o simfonie a sentimentelor, de la iubire până la melancolie și contemplare asupra frumuseții universului.
Eminesciana sa moștenire nu se rezumă doar la cuvinte, ci se extinde și în sfera gândirii, influențând generații de artiști și gânditori. El a fost nu doar poet, ci și un filosof al sufletului românesc, iar operele sale reprezintă o comoară inepuizabilă de înțelepciune și sensibilitate.
ZIUA CULTURII oglindește lumina cuvintelor sale, care continuă să ne îndrume și să inspire, iar eminesciana flacără va arde mereu în inimile noastre, hrănind dragostea noastră pentru cultura și pentru cuvânt, fapt exprimat de la ora 19:00 , în sala mare a Teatrului Municipal Mr. Gh. Pastia.
Pe 15 ianuarie, începând cu ora 10:00, în spiritul diversității culturale și al valorilor educaționale, elevii focșăneni sărbătoresc Ziua Culturii printr-o expoziție captivantă ce va avea loc în foaierul de la Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia Focșani. Fie că vorbim de limbă română, engleză, franceză, germană sau alte limbi prezente în sălile de clasă, fiecare limbă are propria sa poveste și influență în modelarea percepției lumii. Iar ca diversitatea să fie complet exprimată, Centrul Județean de Excelență Vrancea ne invită la expunerea matematică a poeziei eminesciene, tot în Ateneul Popular.

Comments are closed.