Devenit tradiție de câțiva ani, Concertul de Florii in memoriam Marin Constantin este anunțat a se desfășura duminica aceasta, atât în Panciu, cât și în Focșani.

Astfel, Corul Pastorala – dirijat de Dumitru Săndulachi, va susține un prim concert la Panciu, la Biserica Sf. Petru și Pavel: Răspunsuri la Sfânta Liturghie de la ora 9.30 și Recital coral – cântece din perioada Triodului de la 11.30.

În Focșani, Concertul de Florii va avea loc la Biserica Sf. Ioan Botezătorul din Piața Unirii, de la ora 18.00: Concert coral – cântece din perioada Triodului.

Marin Constantin, regretatul dirijor al Corului Madrigal, a primit în anii 90 titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Focşani, fiind prezent de nenumărate ori în concerte pe scenele Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia” şi Ateneului Popular. De altfel, despre Corul Pastorala, care acum îi aduce acest omagiu an de an, se spune că este „copilul de suflet al Madrigalului”.

Marin Constantin a fost dirijorul Corului Madrigal al Conservatorului București din 1963 și până în 1999. Anterior – între 1966-1969, acesta a fost directorul general al Operei Române.


Va asteptam cu iubire!

 

Comments are closed.