Concert festiv de FLORII – AVE VERUM – 25 martie 2021, ora 18:30

Duminica Floriilor este o zi de mare bucurie pentru întreaga creştinătate, în care se deschide săptamâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paşti, cunoscută sub numele de „Săptămâna Mare”.

Rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim şi sărbătorindu-i, totodată, pe cei cu nume de flori, se citesc rugăciuni ţinând în mâini ramuri înmugurite de salcie, simbol al biruinţei vieţii asupra morţii, fiind cunoscut faptul că salcia are o putere mare de regenerare.

Încă din secolul al V-lea această zi era celebrată, deja, în capitala imperiului, Constantinopol, când împăratul şi curtea sa participau la procesiunea solemnă ce avea loc în Duminica Intrării în Ierusalim, procesiunea urmând apoi să fie serbată și la curţile domneşti din Ţările Române.

In aceste momente grele, prin care toată omenirea trece, ne punem speranţa și credinţa în ziua de mâine și în puterea de a fi mai buni cu noi înșine și cu cei din jur.

Pentru toţi cei care își doresc să participe în Seara de Florii la o frumoasă sărbătoare a sufletului, Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia va oferi, din „mănunchiul” său de portative, mici speranţe și gânduri de mai bine.

Concertul de Florii AVE VERUM din 25 martie 2021, ora 18:30 îl va avea la pupitrul Orchestrei de cameră UNIREA Focșani pe tânărul dirijor vrâncean Alexandru Mija, managerul Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene, cel care va “dirija” către public parfumul fin al muzicii florale.

Comments are closed.