Vineri, 12 octombrie 2018, la ora 17:00, vă invităm să luaţi parte la un eveniment organizat în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii de A.D.D.”Focul Viu” Focsani şi Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia” Focşani.

Intrarea este liberă.

Conferinţa publică

„Programarea Viitorului”

îşi propune să creioneze o imagine a viitorului şi saă scoată în evidenţă rolul programării în acest viitor.

In Focsani exista la nivelul institutiilor de invatamint citeva cercuri de robotica – centre de excelenta in robotica educationala – care au avut performante internationale ce merita a fi impartasite cat mai multor tineri. Evenimentul nostru va fi o conferinta in care vom vorbi despre meseriile viitorului, vom face demonstratii de programare (Scratch) si de constructie roboti pe platforma Lego.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (www.meet-and-code.org) susținută la nivel european de compania SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week.

Sursa: eveniment Facebook

În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digita/ Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Săptămâna europeană a mobilitatii este cea mai mare campanie de sensibilizare europeană privind mobilitatea urbană durabilă. Campania este o inițiativă a Comisiei Europene. În fiecare an, între 16 și 22 septembrie unele orașe participă prin organizarea de activități…la nivelul primariilor sau ONG-urilor.
Europenii iubesc varietatea – în alimentație, în modă, în muzică – de ce atunci când vine vorba de transport atât de mulți dintre noi rămânem la un singur mod? Reconsiderarea modului în care ne mișcăm in orașe și dorința de a încerca noi forme de mobilitate este noul concept propus anul acesta. Deci, de ce nu testați diferite moduri de transport: mergeți în sala de gimnastică pentru a începe un curs de ardere a caloriilor, vă luati bicicleta pentru a merge mai usor in orele de vârf sau luati autobuzul și apoi vă plimbati la magazine pe jos pentru a evita taxele de parcare! Prin introducerea unor moduri de transport durabile în călătoriile noastre, nu numai că putem avea un impact pozitiv asupra mediului, putem constata că suntem mai fericiți și cu niște bani suplimentari! Acțiunile campaniei sunt orientate spre informarea populaţiei care este încurajată să înţeleagă de ce rolul mişcării şi al sportului sunt atât de importante pentru bunăstarea fizică şi mentală a cetăţenilor.

Comments are closed.