Festivalul CLASSIC FOR TEENS – ediția IV-a – 20-28 septembrie 2023

CONCERTE-EXPO-CONFERINTE-MASTERCLASS
Un proiect de tradiție în orașul Focșani, Classic for Teens aduce pentru a patra oară o propunere culturală complexă, menită să deschidă noi orizonturi și să stimuleze interesul publicului tânăr și foarte tânăr pentru cultură, muzică clasică și arte vizuale.
15 concerte de muzică clasică susținute de muzicieni și artiști din 9 țări: România, Franța, Austria, Italia, Republica Moldova, Ucraina, Venezuela, China și Coreea de Sud, 1 expoziție dedicată marelui compozitor român George Enescu, cu vernisaj și 3 conferințe. Programul de concerte va fi completat de 7 masterclass-uri gratuite (pian, flaut, compoziție, acordeon, percuție/marimba), desfășurate de către artiștii participanți la proiect, dedicate exclusiv tinerilor.
Invitați prestigioși: ansamblul Violoncellissimo condus de Maestrul Marin Cazacu, Orchestra de camera a Conservatorului Santa Cecilia de la Roma, pianista Adela Liculescu(Austria), Maestrul Daniel Jinga, managerul Operei Naționale București, pianistii Cătălin Răducanu (Romania), Filippo Tenisci ( Italia), percuționiștii Irina Radulescu și Razvan Florescu (Romania), corpul de balet al Studioului de Balet pentru copii și tineret al Operei Naționale București, coordonat de doamna Magda Rovinescu, ex prim balerina ONB, Ghenadie Rotari (Rep. Moldova/ Italia), Maeștrii Lea Pavarini, Emanuela Salucci și Roberto Giuliani de la Conservatorul de Muzica Santa Cecilia-Italia.
Director Artistic: Mara Dobrescu (Franta).
Proiectul, de anvergură internațională, este finanțat de Consiliul Județean Vrancea și este realizat de Asociația PropatriaVOX cu susținerea autorităților locale din Municipiul Focșani, în colaborare cu Asociația culturală româno-italiană Propatria din Roma, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Pro Contemporania din București, Liceul de Arte Gh.Tattarescu, Muzeul Național George Enescu, Colegiul National Dinu Lipatti, Teatrul Municipal și Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focșani, Parohia romano-catolica Focșani, Conservatorul de muzică Santa Cecilia din Roma, Ansamblul folcloric „Țara Vrancei”.

Comments are closed.