Festivalul Național Coral PASTORALA 45 – 10 decembrie 2022

Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia vă invită sâmbătă, 10 decembrie 2022, orele 15.30, în Sala Mare unde Corul Pastorala și invitații săi vă vor colinda românește și nu numai, în cadrul Proiectului PASTORALA 45.

Vor fi prezenți la acest maraton de evenimente dedicate istoriei scrise de-a lungul celor 45 de ani de existență, aproximativ 200 de coriști din Brașov, Brăila, Iași, Buzău și, bineînțeles, din Focșani.

Masterclassuri, întâlniri cu nume sonore ale Conservatoarelor de Muzică din țară, vor prefața, începând cu ora 10:00, spectacolul corurilor invitate.

Numărând peste 400 de membri în toți acești ani, această grupare unică a fost pornită și crescută armonios de inegalabilul dirijor Profesor Dr. Dumitru Săndulachi – dascăl, om, profesionist complet dedicat educației muzicale, care a reprezentat Focșaniul cu cinste și la cele mai înalte standarde. Cu un repertoriu de peste 700 de piese – din toate ariile tematice ale muzicii corale, sute de concerte, mai mult de 15 turnee în țară și străinătate, sute de participări în concursuri și evenimente, cu obținerea a zeci de premii și trofee, înregistrări audio și video, Corul de Cameră PASTORALA ajunge să împlinească 45 de ani.

Beneficiind de co-finanțarea Ministerului Culturii, proiectul PASTORALA 45 dorește să demonstreze încă o dată – dacă mai era cazul – că unirea face puterea.

Proiectul depus la Ministerul Culturii a câștigat finanțare nerambursabilă în valoare de 50000 lei.

LA MULȚI ANI, PASTORALA !

Comments are closed.