Film de cinematecă la Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia – In memoriam Emanoil Petruț – 8 februarie 2024, ora 18:00

Joi 8 februarie 2024, va avea loc lansarea proiectului cultural FILM DE CINEMATECĂ la Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia”. Proiecția filmului ”Ciprian Porumbescu”, va fi prima dintr-o serie de filme ce vor rula în luna februarie in memoriam Emanoil Petruț.  La eveniment vă dăm întâlnire cu artiștii Diana Jipa (vioară) și Ștefan Doniga (pian) care vor interpreta din opera compozitorului și vă vor relata cum acest film a ajuns să fie cel mai vizionat film românesc în lume.

Emanoil Petruț, actor cu origini vrâncene, este un artist complet, cu peste 100 de roluri în piese de teatru și aproximativ 50 de roluri în cele mai mari filme românești. Actorul Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia”, pe a cărui scenă a jucat și Emanoil Petruț când era elev la Colegiul Unirea din Focșani, va evoca  acest mare nume din cinematografia românească.

Evenimentul va fi prezentat de Marilena Șerbănuț.

“Ciprian Porumbescu”, primul dintr-o serie de patru programate a fi proiectate în luna februarie 2024, este un film biografic românesc în două părți, regizat în 1973 de Gheorghe Vitanidis. Rolurile principale sunt interpretate de Vlad Rădescu, Tamara Crețulescu, Emanoil Petruț, Emilia Dobrin, Sebastian Papaiani și Dan Ionescu.

Pe data de 15 februarie 2024, de la ora 18.00 vă invităm să vizionați filmul ”Patima”, pe 22 februarie 2024, de la ora 18.00 vă invităm la ”Tudor”, iar pe 29 februarie 2024, de la ora 18.00 vă invităm la ”Amintiri din Copilărie”.

Vă așteptăm cu bucurie!

Comments are closed.