Istoria în lumina timpului – proiect demarat de voluntarii Ateneului Popular Maior Gh. Pastia în data de 23 august 2023, ora 14:00

„Istoria în lumina timpului-Arta și istoria în dialog” este un proiect-festival care s-a dezvoltat dintr-o idee a organizatoarei Burlacu Andreea Corina, elevă la Colegiul Național „Unirea”, clasa a XI-a. Datorită susținerii Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia”, gândul a prins conturul unei echipe formate din voluntari și organizatori, s-a dezvoltat și și-a clădit scopul ca istoria vastă a Vrancei să ajungă la fiecare trecător.
Inițiat și dezvoltat de adolescenți, dar sculptat pentru toate vârstele, proiectul va deschide ușile primei ediții tuturor celor care își adresează întrebări în legătură cu locurile, clădirile și monumentele pe lângă care îi duc pașii.
Pe 23 august 2023, începând cu ora 14:00, Muzeul „Trepte de istorie” din Piața Unirii va găzdui primul atelier al proiectului, numit „Ziua Curajului: Călătorie în timp prin evenimentele marcante trăite și învățate”.

Speakeri profesioniști din comunitate vor susține ateliere bine documentate și interactive, care se vor desfășura atât fizic, cât și online, intrarea fiind deschisă pentru toate persoanele interesate.

Vă așteptăm să fiți alături de proiectele minunate ale voluntarilor Ateneului Popular Maior Gheorghe Pastia, proiecte care vin să aducă în prim plan importanța culturii, istoriei și artei, toate reprezentând esența vieții.

Comments are closed.