Pianistul german DIETMAR GRAEF concertează în deschiderea Festivalului Rinascimento Musici

Recitalul cameral care va deschide, vineri, 18 mai 2018, la ora 19:00, cea de-a IV – a ediţie a Festivalului de Muzică Clasică RINASCIMENTO MUSICI este intitulat

De la renaştere la contemporan

şi va fi susţinut de
MARCIAN DAVID – vioară
DIETMAR GRAEF(Germania) – pian.
Recitalul va avea loc în Sala Mare a Ateneului Popular.
DAVID MARCIAN este absolvent al Conservatorului „G.Enescu” din Iaşi, la clasa de vioară a reputatului prof. Gh.SÎRBU. A urmat cursuri de perfecţionare pentru muzica de cameră cu George Hamza şi Wilhelm G.Berger şi dirijat orchestra cu Mircea Cristescu şi Ovidiu Bălan. În perioada 1976-2010 a ocupat funcţia de prim concertmaestru al Filarmonicii din Iaşi, iar între 1980 şi 1990 a fost angajat în aceeaşi poziţie la  orchestrele Hofersymphoniker şi Stadttheater Trier.
Între anii 1990 şi 2000 a activat la orchestra Festivalului de Operă de la Macereta pe post de concertmaestru.
In anul 1995 a făcut parte din juriul Concursului internaţional de vioară „Leopold Mozart” de la Augsburg, iar  în anii 1999 şi 2000 a fost preşedintele juriului  la Concursul internaţional de interpretare a muzicii contemporane de la Subiaco [Italia]. A concertat în ţară, cât şi peste hotere atât ca solist, cât şi ca dirijor. A fost angajat dirijor permanent la orchestrele din Botoşani, Vidin şi Piura [Peru]. Este profesor asociat la Universitatea de Arte „G.Enescu”.
 
DIETMAR GRAEF a studiat pian, orgă şi compoziţie la Universităţile din Wurtzburg şi Munchen, precum şi dirijat la Academia din Viena.
Este doctor în ştiinţe muzicale al Universităţii din Munchen. A concertat ca pianist, organist şi dirijor în America, Asia şi Europa, realizând numeroase emisiuni de radio şi tv., imprimări radio şi CD.
A fost distins cu înalte titluri culturale de Preşedinţia Germaniei, de Papa Benedikt şi a participat in jurii la concursuri internaţionale. Se află pentru a patra oară în România.
Bilete la Agentia Ateneului Popular la pretul de 20 lei si 15 lei – redus.

Comments are closed.