Seară de lieduri – 6 mai 2022, ora 19:30

Cea de-a treia Ediție a Seratelor Muzicale organizate de Asociația Home of Strings se va desfășura la Ateneul Popular Maior Gheorghe Pastia, pilon de bază pentru cultura orașului Focșani, vineri, 6 mai, 2022, ora 19,30. Home of Strings se întoarce pe scena Ateneului Popular din Focșani de data aceasta  cu o Seară de Lieduri, gen muzical intim cu aură veche plină de rafinament. Liedul, cântec care pune pe muzică poezie, interpretat doar de un artist liric și un pian. Ambii muzicieni împart in mod egal responsabilitatea redării armoniilor bogate și întunecate, imaginile poetice si modulațiile frecvente ale muzicii secolelor XVIII ȘI XIX.

Liedul a căutat să exprime romantismul preocupat de dragoste și sentimentul sublim al naturii cât și de locul omului pe pământ.

Maria Ungheanu – Soprană, va interpreta liedurile de Vicenzo Bellini, Malinconia, Vanne o rosa și L’abbandono, iar de W.A.Mozart – An Chloe.

Cristina Fieraru – Soprană, aduce la Focșani liedurile scrise de Franz Liszt, 3 Sonetti del Petrarca, s.270. Pace non trovo, Benedetto sia‘l giorno, I’vidi in terra angelici costumi.

Adina Papadimas – Mezzosoprană, ne va încălzi cu un program de cântece clasice spaniole scrise de compozitorul spaniol, Fernando Obradors –

La mi sola, Laureola, El Vito, Del cabello mas sutil, Chiquitita la novia.

Fang Shuang – Bariton, aduce cântecele românești pentru prima dată pe scena Ateneului Popular Gheorghe Pastia din Focșani. Bagă Doamne, luna-n nor – Tiberiu Brediceanu, Cântec Haiducesc – Tiberiu Brediceanu, Revedere – Aurel Eliade, Nimeni înafară de inima singuratică – Piotr Ilici Ceaikovski.

Pianistul care interpretează alături de soliștii lirici este Tudor Scripcariu, ce va interpreta și Ave Maria de Schubert, transcripție de Liszt.

Biletele se pot procura on-line pe Bilete.ro, https://www.bilete.ro/seara-de-lieduri/, la casa de bilete a Ateneului Gheorghe Pastia cât și la casieriile Bilete.ro din Focșani.

Mulțumim sponsorilor fără de care acest concert nu putea avea loc: Clinica de Neurologie Neuroaxis, Domeniile Panciu, Ana Are.

De asemenea, mulțumim partenerilor media pentru susținerea acestui concert: Atelierul de Creații Digitale, Zile si Nopți, Agenția de Presă Rador, Observator Cultural, Agenția Națională de presă Agerpres, Leviathan, BZI.ro, Pixels of Culture-Online gallery.ro, Semne Bune, Cariere.ro, Jurnal de Vrancea, Monitorul de Vrancea, Vrancea 24, Televiziunea Vrâncenilor Atlas TV, Actualitatea Vrânceană, 5Focșani.

Comments are closed.