Întâlnirea cu elevi din liceele focşănene, intitulată „Pro educație! Spune NU violenței!”, organizată în 25 ianuarie de Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea  în parteneriat cu Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia”, a născut ideea unui nou proiect de dezvoltare personală. Întrebările cu care adolescenţii se confruntă înlăuntrul lor, precum şi situaţiile deloc neînsemnate cărora trebuie să le facă faţă în afară, crează un mediu provocator care are nevoie de medierea comunicării cu ei înşişi, unii cu alţii în cadrul generaţiei lor, dar şi intergeneraţii, ceea ce, până la urmă este educaţia.

Proiectul, intitulat „EU şi LUMEA – arta de a trăi împreună”, se deschide miercuri, 1 februarie 2017, pe două grupe, una pentru elevi care au cursuri după amiază (cu începere de la ora 11:00) şi o a doua pentru elevi care au cursuri dimineaţa (cu începere de la ora 15:00) şi îşi propune crearea unui spaţiu deschis pentru adolescenţii din liceele focşănene care doresc să pătrundă în această artă a înţelegerii de sine şi a înţelegerii celuilalt, astfel încât convieţuirea să devină bucuria de a trăi împreună.

Astfel, ne dorim să ne dezvoltăm împreună competenţele sociale şi civice, ale noastre şi ale elevilor cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, pentru a încuraja coeziunea socială în perioada actuală ce ne provoacă din ce în ce mai mult prin creşterea diversităţii sociale şi culturale.

Întâlnirile se vor petrece săptămânal, miercurea, de la ora 11:00, respectiv de la ora 15:00, iar participarea este gratuită.

Tema de deschidere este: .

Vă aşteptăm cu încredere, respect şi iubire!

 

Comments are closed.