Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia” alături de  Teatrul Arte dell’Anima Bucureşti vă invită miercuri, 7 noiembrie 2018, ora 19:00, să vizionaţi spectacolul cu piesa lui Miro Gavran

„Totul despre femei”

Piesa este considerată a avea unul din cele mai bune texte ale dramaturgiei contemporane.

Autorul, tradus şi jucat în zeci de ţări, multiplu premiat internaţional, a reuşit să surprindă autentic, cu umor şi sensibilitate, realitatea femeii din lumea în care trăim.

Piesa intercalează cu măiestrie cinci poveşti – una de iubire, una de prietenie, una de carieră,  conflictul dintre trei respectabile doamne cazate într-un azil de bătrâni şi povestea a trei fetiţe dintr-o grădiniţă. Cele cinci partituri sunt interpretate de trei actriţe de  excepţie – Adriana Titieni, Corina Dănilă şi Crina Linţă – care vor aduce în prim plan complexul şi misteriosul univers al femeii contemporane. Cele cinci personaje diferite construite de fiecare dintre ele, conduc spre conceptul regizoral că o femeie este asemenea unui diamant şlefuit cu fineţe. În funcţie de cum îl întorci în soare, fiecare faţă a sa va fi diferită, va răsfrânge o altă lumină asupra privitorului. În fiecare femeie se ascund mai multe personaje – deşi este una şi aceeaşi, ea va fi într-un fel până la prima cafea a dimineţii, altfel la birou, o alta în discuţia cu prietenele şi o cu totul alta în braţele iubitului.

Acesta este, de altfel, şi unul din motivele pentru care am ales textul: nevoia de a-i aminti spectatorului (indiferent de vârstă, sex sau statut social) că cea de lângă el merită atenţie, căldură şi iubire, fie ca este vorba de mamă, soră, iubită, prietenă, fiică sau bunică – spune regizorul Felix Crainicu.

O montare dinamică, plină de forţă şi vitalitate, în care trecerea de la un personaj la altul va fi filmică, prin schimbări de lumină şi prin folosirea unor simple accesorii (ochelari, păpuşi, eşarfe etc), fără schimbări de costume sau decor.

Cele cinci poveşti – “Doar prieteni”, “Carieră”, “Dragoste”, “Grădiniţa” şi “Azilul de bătrâni”       ce crează piesa  „Totul  despre  femei”, formează un spectacol încadrat în  categoria comediei romantice, însă poveştile prin profunzimea şi forţa lor, îl duc într-o altă direcţie, a “dramediei” – o dramă realistă cu accente comice.

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia Ateneului la preţul de 35 lei (preţ întreg) şi 20 lei (preţ redus pentru elevi, studenţi, pensionari).

Comments are closed.